Shuohan is een vijftal jaren geleden naar Nederland gekomen om een bestaan op te bouwen als tafeltennister: Dat is hier immers iets makkelijker dan in China om bekende redenen. Eerst in Appelscha actief, plus trainen op de Lootschool in Groningen, daarna bij Anne Vlieg in Groningen en Middelstum. Haar is voorgehouden dat voor een Chinees meisje slechts een plek interessant was, namelijk de 1e! Heeft ze zich aan gehouden door met coach Gert Stulp alles te winnen bij de jeugd wat er te winnen was.

Verrassender was echter haar Nederlandse titel dit jaar in Zwolle bij de dames: ze heeft de aansporing dus ook daar letterlijk genomen! Nu leeft en traint ze in Papendal en heeft na aanvankelijke opstartproblemen haar niveau weten op te krikken tot goed 1e-Divisie niveau bij de heren. Doelstelling voor dit jaar is om door te groeien en zowel individueel als met het team op Eredivisie level te belanden.

Het is een meid met Chinese achtergrond, dus erg goede basis in Service, Return en Rally gevoel. Met aanpassingen in de Topspinslagen is ze in staat om door te groeien, dat houdt dan ook automatisch in dat ze bij de dames International kan (en gaat) worden…..